20 Ocak 2013 Pazar

Bonibon kurabiyeTarifi



MALZEMELER:
125gr tereyağ
160gr sütlü çikolata
2adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 pk vanilya
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
4 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un (2,5 su bardağı)
5 pk bonibon

YAPILIŞI:
Çikolata ve tereyağ benmari usulü eritilir.ayrı bir yerde yumurta tozşeker ve vanilya iyice çırpılır,çırpılan malzeme çikolata ve tereyağ karışımıyla birleştirilir ve karıştırılır.kakao,karbonat,tuz ve un eklenip sert bir karışım elde edilir.1 pk bonibon eklenip karıştırılır ve ceviz büyüklügünde yuvarlanır tepsiye 5cm aralıkla dizilir.üzerlerine bonibonlar sıkıca yerleştirilip önceden ısıtılmış 165derece fırında 15 dk pişirilir. soğuduktan sonra tepsiden çıkartılır.

Afiyet olsun..........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder