Malzemeler (18 adet)
- 2 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Yoğurt
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Yemek Kaşığı Tahin
- 2 Yemek Kaşığı (un gibi çekilmiş) Fındık
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 18 Adet (dondurulmuş) Vişne
Yapılışı
- Şeker ve yumurtaları 4-5 dk. şeker eriyip, karışımın rengi iyice açılıncaya kadar çırpın.
- Yoğurt, sıvı yağ ve tahini ekleyip biraz daha çırpın.
- Fındıkları ve ayrı bir kaba birlikte elediğiniz, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Çok az karıştırın.
- Mekik kalıplarını katı yağ ile yağlayıp, unlayın. (silikon kalıplarda yağlamaya çok gerek yok ama ben alt ve yan kısımlarında güzelce kızarmasını istediğim için, yağladım sizede öneririm)
- Kalıbın her bir gözüne, bir yemek kaşığı karışımdan koyun ve üzerine vişne tanelerini yerleştirin.
- 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, 20-25 dk. üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. (kürdan testinide unutmayın)
Afiyet olsun...........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder