9 Ocak 2013 Çarşamba

vişneli mekik tarifi

.
Malzemeler (18 adet)
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Tahin
  • 2 Yemek Kaşığı (un gibi çekilmiş) Fındık
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 18 Adet (dondurulmuş) Vişne

Yapılışı
  • Şeker ve yumurtaları 4-5 dk. şeker eriyip, karışımın rengi iyice açılıncaya kadar çırpın.
  • Yoğurt, sıvı yağ ve tahini ekleyip biraz daha çırpın.
  • Fındıkları ve ayrı bir kaba birlikte elediğiniz, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Çok az karıştırın.
  • Mekik kalıplarını katı yağ ile yağlayıp, unlayın. (silikon kalıplarda yağlamaya çok gerek yok ama ben alt ve yan kısımlarında güzelce kızarmasını istediğim için, yağladım sizede öneririm)
  • Kalıbın her bir gözüne, bir yemek kaşığı karışımdan koyun ve üzerine vişne tanelerini yerleştirin.
  • 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, 20-25 dk. üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. (kürdan testinide unutmayın)
Tarifi; mekik kalıbınız yok ise, 24-26 cm.lik bir turta kalıbında yada 25x30 cm.lik bir borcam tepside de pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun...........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder