
Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 125 Gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 4 Çorba kaşığı yoğurt
- 2,5-3 Tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 Kabartma tozu
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 3 yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 1/2 Su bardağı pirinç unu
- 4 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
- 4 Adet büyük boy olgun şeftali
- Şeftali reçeli
Hazırlanışı:
- Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalara kesip yoğurma kabına alın, tereyağını dolaptan yeni çıkardıysanız, yine küçük parçalara bölerek yumuşayıncaya kadar bekleyin.
- Üzerine yoğurt ve pudra şekerini ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar elinizle ezerek karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek azar azar karışıma ekleyin ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yoğurun.
- Tart kalıbınızı margarin ile yağlayın.
- Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
- Hamuru merdane yardımı ile tart kalıbını kaplayacak şekilde açın ve kalıba yerşeştirin.
- Kalıba yerleştirdiğiniz hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve ağırlık yapması için kuru fasulye yada benzeri birşey koyarak fırına verin.
- ilk 25 dakika yağlı kağıt ile daha sonra 10 dakika yağlı kağıdı çıkartarak üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Kremayı hazırlamak için sütü bir kapta kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
- Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, nişastayı, pirinç ununu ve şekeri hızla çırpın, çırpmaya devam ederek kaynamak üzere olan sütten bir kepçe kadar ekleyin
- Ilınan karışıma kalan sütüde yavaş yavaş ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Ocaktan altıkdan sonra tereyağını ekleyip, eriyinceye kadar karıştırın.
- Ilınan tartı kalıptan çıkartın servis tabağına alın.
- Üzerine kremayı dökün ve kenarlarına taşırmadan üzerini düzeltin.
- İstediğiniz kalınlıkta doğradığınız şeftalileri üzerine dizin ve şeftalilerin üzerine fırça yardımı ile şeftali reçeli yada tart jölesi sürüp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder