6 Ocak 2013 Pazar

Sadrazam lokumu..tarifi


    
MALZEMELER
Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Arası için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)

Arası için:
3 adet muz

Bulamak için:
2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı hindistan cevizi                                                                                      

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri 10 dakika mikserde çırpın. suyu ekleyip bir kez daha çırpın. Un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru boşaltın.
Üzerini düzeltip 180 dereceli  fırında  pişirin. Bu arada kremayı hazırlayın.
Kek pişince biraz ılımasını bekleyin, 2-3 parmak kalınlığında uzun dikdörtgen parçalar kesin,sonra bu uzun dikdörtgenleride boylamasına ikiye bölün.(pandispanyaya krema sürmek için 2′ye kesilme şekli gibi) bir küçük dikdörtgenden iki katlı pasta katı elde ediyoruz .
Kestiğiniz parçanın kızarmış tarafını içe alarak kremadan sürün parmak şeklinde kesilmiş muz koyun ve rulo şeklinde sarın.
Hazırladığınız mini pastayı süte batırın ve çıkarın, geniş bir tabağa hindistancevizini serpin, süte batırdığınız pastayı hindistancevizine bulayın ve bir kaba tüm pastaları yanyana dizin.
Not: Tatlınızı buzdolabında dinlendirin,hatta bir gün öncesinden yapılırsa daha güzel olur
Afiyet olsun........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder